En stor familie

Jakobsen & Co er titlen på et restauranteventyr, som startede med frilæggelsen af Aarhus Å. Inden da havde åen gennem mange år været gemt væk i betonrør under byen, så man kunne køre i bil direkte fra Mølleparken til havnen. Praktisk var det, men ikke særlig smukt, og da betondækket over åen endelig blev fjernet, opstod muligheden for at drive fortovscafé med udsigt til åen. Ægteparret Inge og Uffe Jakobsen åbnede i 1996 Café Viggo på adressen Åboulevarden 52 og har lige siden haft deres daglige gang ved åen.

I 2003 var tiden moden til endnu en restaurant, og Rømer åbnede som café, restaurant og natklub. Tre år senere kom næste skud på stammen, da Grappa åbnede som italiensk restaurant og vinbar på Åboulevarden 60. Siden overtog Uffe og Inge lokalerne i bunden af Hotel Atlantic ved åens udløb. Disse lokaler huser nu henholdsvis Grappa al Portos italienske køkken, mens Rømer efter en totalrenovering byder på latinamerikansk social dining.

I år udvides Jakobsen-familien endnu engang, endda med to nye medlemmer. I august åbner Grappa Deli og Grappa Piccolo i ejendommen Åboulevarden 62, hvor der tidligere bl.a. har været en telebutik. Grappa Deli med fokus på italiensk-take away, til frokost som erstatning for madpakker og kantineordning, og til aften et hurtigt og lækkert alternativ til egne kulinariske anstrengelser i køkkenet. Grappa Piccolo bliver en cichetti-bar efter venetiansk forbillede med små lækre antipasti som ledsager til et godt glas vin.