Bliv kokkeelev hos Jakobsen & Co

Vi søger de dygtigste og mest ambitiøse kokkeelever – skal du være en del af holdet?

Som medarbejder i Jakobsen & Co bliver du en del af et stort fællesskab med over 150 kollegaer inden for kokke- og tjenerfaget fra restauranterne Grappa, Grappa al Porto, Grappa Piccolo, Grappa Deli, Rømer og Cafe Viggo. Alle vores restauranter er placeret omkring åen i hjertet af Aarhus.

Hos Jakobsen & Co er uddannelsen af elever i højt prioriteret, og du får en struktureret plan for din læretid. Du får hurtigt ansvar, og du får dit eget parti, og der er desuden mulighed for at prøve forskellige køkkener – fra det klassiske dansk-franske cafekøkken på Viggo til det italienske på Grappa og latinamerikanske på Rømer.

Kokkeelever i Jakobsen & Co skal igennem fire moduler. Hvert modul afsluttes med en test og en evaluerende samtale. Se nedenfor hvilke moduler du skal igennem som kokkeelev og læs mød nogle af dem der er eller har været elever hos os.

Modul I

Første modul udgøres af en intro af tre måneders varighed.

Modulet inkluderer:

  • Hygiejnekursus
  • Fødevaresikkerhed
  • Rengøring
  • Egenkontrol
  • Varemodtagelse
  • Introduktion til køkkenet – dit første parti

Modul II

Andet modul varer ca. et år. Her skal du igennem en del basiskurser inden for kokkefaget. Modulet inkluderer:

  • Råvarekursus
  • Kursus i køkkenteknik
  • Fiskekursus I
  • Slagterkursus I
  • Kursus i servering og gæstekontakt
  • Basiskursus i vin og parring af vin og mad
  • Afsluttende prøve

Modul III

PÅ tredje modul skal du mere i dybden med de basale kokkefærdigheder, og vi forventer, at du kan tage mere ansvar i køkkenet.

Modulet inkluderer:

  • Klassiske retter i teori og praksis I
  • Økonomikursus
  • Fiskekursus II
  • Slagterkursus II
  • Afsluttende prøve

Modul IV

På det fjerde og afsluttende modul skal du finpudse din faglighed og gøres klar til svendeprøve.

Modulet inkluderer:

  • Fiskekursus III
  • Slagterkursus III
  • Ledelse i køkkenet
  • Klassiske retter i teori og praksis II
  • Kreative retter
  • Kreative konkurrencer
  • Svendeprøver

Lukas, 21 år, kokkeelev Rømer

Ansat i juli 2018 som kokkeelev på Rømer. Kan nu køre koldt parti og grill på egen hånd. Skal til svendeprøve i januar 2022.

Lucas vil i sin elevtid gerne prøve nogle af de andre restauranter og synes, at der på Rømer er gode kollegaer og et fedt, nyt køkken. Helt klart det bedste, jeg har været i’.

Karsten, 30 år, køkkenchef Viggo

 

Blev ansat som elev på Grappa tilbage i juni 2012. Prøvede forskellige køkkener indenfor Jakobsen & Co og blev i oktober 2015 udlært som kok fra Cafe Viggo og herefter ansat. I marts 2017 blev han køkkenchef på Viggo.

Karsten drømmer om en dag at have sin egen restaurant. ‘Det bedste ved at være elev hos Jakobsen & Co er den tillid, du får. Så længe du gør et godt stykke arbejde, får du masser af frihed – under ansvar’.