Nyheder fra Jakobsen & Co.

Det ny Rømer

Efter ombygningen af Rømerhus på et af Aarhus mest centrale adresser
er Rømer til januar klar til igen at slå dørene op, dog i helt nye rammer
og en relancering af konceptet. 

Rømer genåbner januar 2017 efter en totalrenovering og sammenlægning
med naborestauranten Grappa Piccolo på adressen Åboulevarden 50.

Det nye Rømer bliver et spisehus med plads til ca. 250 gæster inklusive
udeserveringen og er indrettet i samarbejde med Henrik Bønnelycke
fra Bønnelycke Arkitekter.

Køkkenet er latinamerikansk - med alle de kulturer, som kontinentet
repræsenterer – herunder bl.a. det spanske og det asiatiske køkken.

På det nye Rømer har vi samlet nogle af vores favoritretter, specialiteter og
ingredienser fra denne utroligt mangfoldige madkultur, så man som gæst
smager det bedste fra hele Latinamerika. Vi lægger vægt på autenticitet og
stemning, og derfor er mange retter beregnet til at dele omkring bordet.

Steffen Serup bliver køkkenchef på Rømer. Han har en fortid med blandt
andre Søren Geriche og Michel Michaud. Steffen Serup har desuden boet og
arbejdet med mad i Brasilien i 16 år og herigennem samlet stor erfaring med
det latinamerikanske køkken.

Køkkenet på Rømer holder åbent mandag til lørdag fra kl. 10 til kl. 22 – og
til kl. 01 natten til lørdag og søndag – og spisehuset bliver dermed et af de
få køkkener i Aarhus, der tilbyder mad af høj kvalitet i kombination med
cocktails og lækre rytmer til gå-i-byen-folket i weekenden.
Søndag vil der være åbent til brunch og frokost fra kl. 10 til kl. 16.


PRESSEMEDDELELSE

Aarhus restauranter skaffer
rent vand til verdens børn


Aarhus den 1. juli 2016

Skal du ud at spise i aften? Så kan du samtidig gøre en forskel for nogle af
verdens mest udsatte børn – blot ved at købe en flaske vand.

Jakobsen & Co, som driver fire spisesteder i Aarhus midtby,
er gået sammen med UNICEF om at skaffe rent vand til verdens
mest udsatte børn og deres familier.

Rent vand er helt afgørende for børns sundhed, udvikling og trivsel.
Men verden over lever 663 millioner mennesker uden adgang til
rent og sikkert drikkevand. Og børnene er særligt sårbare. De vokser op
med en konstant risiko for at blive syge af især diarré.
En sygdom, som hver dag tager livet af 1.400 børn under fem år.  
Det vil Jakobsen & Co gøre noget ved. Fremover vil gæsterne derfor
automatisk donere rent vand til verdens børn, når de køber en flaske
Thoreau vand på et af de fire spisesteder:
Grappa Restaurant & Vinbar, Grappa al Porto, Römer og Café Viggo.

Ved køb af en stor flaske (75 cl) doneres 100 liter renset vand,
mens den lille flaske (37,5 cl) hjælper med 50 liter.
Prisen på Thoreau vand på Jakobsen & Co’s restauranter forbliver
den samme, som før samarbejdet blev indgået.

Ejerne af Jakobsen & Co, Inge og Uffe Jakobsen, udtaler:
”Vi har gennem længere tid ledt efter et projekt,
som dels relaterede sig til vores forretning og
dels kunne hjælpe andre mennesker. Det projekt og den partner
har vi fundet i UNICEF, og vi er umådeligt stolte af,
at vi - sammen med vores gæster – kan bidrage til, at børn i nogle af
verdens mest udsatte områder får et bedre og længere liv gennem noget
så basalt som adgang til rent vand”.

”Hver eneste dag dør 16.000 børn.
De fleste af dem mister livet, fordi de mangler adgang til helt simple
fornødenheder som mad, vacciner og rent vand. UNICEF gør alt,
hvad vi kan for at beskytte børnene mod livstruende sygdomme,
men vi kan ikke gøre det alene, og derfor er vi fulde af taknemmelighed
over at Jakobsen & Co’s Restauranter har valgt at stå sammen med os i
kampen for at skaffe rent vand til verdens børn”, siger Steen M. Andersen,
generalsekretær i UNICEF Danmark.

Partnerskabet mellem Jakobsen & Co og UNICEF er i øvrigt en
vaskeægte Aarhus-historie. Det er nemlig kommet i stand via
Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold, som har formidlet kontakten
mellem parterne. Det ambitiøse fodboldhold fra Hinnerup støtter også
UNICEFs arbejde og har sat sig for at samle ind til 250.000
vacciner til verdens udsatte børn.

— Følg os! —

Alle vores restauranter er nu både på Facebook og Instagram.
Følg os på de sociale platforme, og få information om nye tiltag,
fortællinger fra vores restauranter, inspiration, konkurrencer og meget mere.


Du kan finde os her:

Restaurant Grappa: Facebook og Instagram
Grappa al Porto: Facebook og Instagram
Cafè Viggo: Facebook og Instagram
Römer Brunch & Bistro: Facebook og Instagram

 

— Tilmelding til nyhedsbrev —

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve med gode tilbud,
arrangementer og meget andet.

Hvis du har lyst til at modtage vores nyhedsbrev,
kan du tilmelde dig via linket her: Tilmeld nyhedsbrev.